El mapa de la xarxa .cat


La Fundació puntCAT ha elaborat un “mapa de metro” amb la intenció de donar a conèixer alguns dels més de 26.000 dominis .cat existents actualment. Durant el 2007 la xarxa .cat ha experimentant un creixement del 30%, i ofereix a Internet, segons dades de desembre de l’any 2007 uns 5 milions de documents indexats pels buscadors.

El mapa s’ha realitzat seleccionant temes segons la quantitat d’enllaços que els referencien. Els 250 dominis que s’han inclòs es divideixen en 14 ‘línies de metro’ que són àrees temàtiques. Hi ha blocs i agregadors, mitjans audiovisuals i premsa, portals, música, venda en línia, associacions, fundacions i federacions, programari lliure, eines, esports, lletres, coneixements i medi ambient, cultura i llengua, empreses i administracions. Entre tots els dominis, puntCat ha marcat amb un cercle negre els 13 dominis que, segons el robot explorador del domini .cat, reben més enllaços des d’altres webs .cat.

La resta d’enllaços s’ha seleccionat sota el criteri de la pròpia Fundació, amb la intenció de deixar palès la diversitat que existeix avui dia a l’Univers .cat.

El mapa .cat es pot descarregar en format pdf i jpg, es distribueixen gratuïtament sota llicència Creative Commons BY-NC-SA i es presenten en diferents mides, optimitzades segons les resolucions més utilitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar