Neix Wikia, una nova alternativa a Google


Aquest dilluns s’ha presentat el nou cercador Wikia, un nou cercador per Internet basat en programes i conceptes de codi obert que ha sigut creat pels fundadors de la Viquipèdia.

La principal novetat de Wikia, que ha rebut 14 milions de dòlars d’inversió dels quals 10 provenen d’Amazon, és que no només s’ordenaran els resultats segons els algoritmes matemàtics del cercador, sinó que, a mesura que vagi creixent, seran els usuaris mateixos els qui ho faran. Segons Jimmy Wales, fundador de la Wikipedia, “d’aquesta manera es podrà aconseguir fer un Google de qualitat”. Els usuaris registrats podran oferir més informació de cada entrada votant els resultats quan facin una cerca, o escrivint breus articles sobre els termes més cercats.

El cercador és el resultat d’un any de desenvolupament en el qual s’ha treballat amb un sistema de cerca i amb algoritmes creats expressament o que provenen de projectes de programari de codi obert. Seguint amb el model de llicència de la Wikipedia, aquest nou projecte tindrà la llicència GFDL (GNU Free Documentation License), on es posarà a disposició de qui ho vulgui aprofitar i de manera lliure el codi font ade l’aplicació, fet que suposa un tret diferencial important respecte els seus competidors més avançats, com Google, Yahoo o Microsoft.

Podeu trobar més informació en aquesta notícia de VilaWeb i en aquesta del The New York Times.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar