skip to Main Content

Les cinc prediccions tecnològiques de la BBC


Acostumats a llegir durant aquestes dates quins han sigut els protagonistes tecnològics del 2007, la BBC s’ha atrevit a donar una llista amb la seva predicció pels propers 12 mesos. Segons l’estudi que el canal britànic ha elaborat, les tendències vindran marcades pels avenços en tecnologia en Internet, mòbil i connexions més ràpides.

La web portàtil

Les eines que han aparegut durant el 2007 destinades a reduir l’espai entre l’offline i l’online s’aniran reduint cada cop més. Els projectes Air d’Adobe, Gears de Google i Silverlight de Microsoft poden obrir una escletxa a la seva consolidació durant aquest any.

Ultra mòbil PC

Ordinadors cada vegada més petits però més potents. Models com l’Asus EEE, l’OLPC o els rumors d’un nou model de portàtil d’Apple, aquesta vegada ultra petit, fan que el mercat vagi oferint una sèrie de productes que suposen una evolució a les PDA transformat en un complet ordinador portàtil.

TVIP: Televisió per Internet

L’oferta de connexions a Internet cada vegada més ràpida amb l’ADSL2 i l’ADSL2+, amb promeses d’arribar a oferir un ample de banda de 24 Mbps, fan que el llençament de nous protocols de televisió per Internet sigui cada vegada més ampli.

WiMax

Implantat amb èxit als Estats Units, s’espera per aquest any el desembarcament definitiu a Europa d’aquesta tecnologia que permet dotar de connexió de banda ampla a Internet a través de llargues distàncies.

Mòbils VoIP

Companyies con Jajah i Truphone ofereixen des de fa pocs mesos serveis de VoIP per mòbil. L’estudi confia que aquesta tecnologia es comenci a consolidar durant l’any 2008, tot i que s’espera que arribi a la seva maduresa l’any 2009.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar