skip to Main Content

El Congrés ratifica el cànon digital


El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous l’esmena inclosa en la Llei de Societat de la Informació que sol.licitava al Govern eliminar el cànon digital, una taxa que grava els sistemes de suport per reproduir, gravar o emmagatzemar música, en el termini d’un any.

L’esmena que va ser proposada pel grup Entesa Catalana de Progrés en el Senat, instava l’Executiu a suprimir aquest impost i a buscar “fórmules alternatives” per protegir els drets d’autor i la propietat intel.lectual.

Malgrat els 149 vots que van aconseguir conjuntament PP i ICV, l’esmena va ser rebutjada amb els 176 vots en contra del PSOE, CHA, CiU i IU i a les abstencions del BNG, el PNB i ERC, amb 22 vots.

Independentment de la decisió que es prenia avui pel Congrés, aquest impost serà revisat el pròxim any, segons la proposta que imposarà noves taxes i en rebaixa d’altres ja existents i que estat difosa pels ministeris de Cultura i Indústria.

Les noves taxes pendents de l’aprovació per part del Ministeri d’Economia i del Consell Estatal de Consumidors i Usuaris gravaran els MP3 i MP4, amb 3,15 euros; els telèfons mòbils i PDA amb MP3 amb 1,5 euros, i els dispositius d’emmagatzematge amb 30 cèntims.

També es rebaixaran les taxes actuals dels CD-R fins als 17 cèntims, les dels DVD-R amb 44 cèntims, i les de les enregistradores de CD i DVD amb 3,40 euros. En aquesta nota de premsa del Ministeri de Cultura es detalla el quadre amb totes les taxes vinculades al cànon digital.

No al domini “.ct”

En la mateixa sessió celebrada en el Congrés dels Diputats, va quedar rebutjada l’esmena inclosa en la Llei de Societat de la Informació que proposava que Catalunya pugui disposar d’un domini territorial propi, el domini ‘.ct’.

L’esmena, que va ser presentada per CiU al Senat, va ser rebutjada amb 314 vots en contra, 28 a favor i cinc abstencions. La iniciativa instava al Govern a incorporar a Catalunya en el termini màxim de sis mesos al llistat ISO 3166-1 alpha2, que li permetria disposar d’un domini territorial de primer nivell.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar