skip to Main Content

La PlayStation3 i la recerca biomèdica


Qualsevol usuari d’una Playstation 3 que ho desitgi pot contribuir a la recerca biomèdica cedint una part de la capacitat de càlcul de la seva consola de joc a la comunitat científica. Només cal carregar PS3Grid, una distribució Linux preparada pel cas, perquè la Playstation 3 es connecti a un servidor del servei de la recerca en ciències de la salut i ajudi a fer càlculs moleculars de gran complexitat.

La iniciativa ha estat desenvolupada per un equip investigador de la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB), de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica de la Universitat Pompeu Fabra (IMIM-UPF). Com que la recerca en construcció de models informàtics per estudiar biomolècules necessita una gran capacitat de càlcul, l’equip del GRIB ha enginyat aquesta nova manera d’aconseguir més potència i velocitat.

En només uns segons, i mitjançant una clau USB, es pot carregar el programari a la Playstation 3. Tot seguit, la consola es connectarà al servidor PS3GRID i això permetrà descarregar els càlculs científics en què es participarà. Per tornar a l’activitat normal de jocs de la Playstation 3 simplement cal reiniciar-la.

La PlayStation3 té com un dels seus principals valors realitzar una velocitat de càlcul fins a vint vegades més ràpida que la dels ordinadors personals, gràcies al seu xip, el Cell Processor, desenvolupat conjuntamente per Sony, Toshiba i IBM. D’aquesta manera i d’una forma molt més barata, amb cada consola es pot obtenir una potència de càlcul equivalent a un supercomputador.

Font: Recercat

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar