skip to Main Content

PLEO, el robot dinosauri


L’empresa nordamericana Ugobe acaba de posar a la venda Pleo, un robot amb forma de petit dinosaure que pot interaccionar amb les persones i que ha aixecat força expectació. Les primeres unitats es poden encarregar només als Estats Units, i s’espera que a Europa arribi durant els primers mesos de l’any vinent.

Pleo és una cria d’una setmana de Camarasaurus, un dinosaure del Juràsic trobat a Nord-Amèrica. La seva vida progressa en funció de tres nivells d’interactivitat. Durant l’etapa inicial, aquest dinosaure obre els seus ulls al món i comença a aclimatar-se al seu entorn. Amb la interacció amb el seu propietari/a, Pleo fa una transició des d’una etapa d’”infància” a una altra més “juvenil”. Quant més temps es passa interaccionant amb aquest robot més característiques fruit del nostre comportament amb ell tindrà. A la pàgina web oficial es pot trobar informaió addicional i vídeos amb les seves principals qualitats.

Pleo té una gran varietat d’emocions i pot expressar un recorregut que abasta des de l’excitació a la por. està programat per aprendre a explorar el seu entorn, a sentir-se cansat, i experimentar sensacions físiques com la son i fins i tot gana.

La tecnologia que fa possible la vida de Pleo es bassa en dos microprocessadors de 32 bits, quatre subprocessadors de 8 bits, 14 motoros, més de 100 mecanismes dissenyats expressament, 38 sensors, un sistema de visió a través d’una càmara, ds altaveus, i múltiples ports de dades: Mini USB, un slot de tarja SD i un transmissor d’infrarojos. Aquest robot-dinosaure utilitza piles recargables (NiMH), i amb cada recàrrega de 4 hores té una autonomia d’una hora aproximadament.

Creant xarxes i obrint espai a l’experimentació

Amb la posada en venda de Pleo també s’acompanya un portal que pretén aglutinar la xarxa d’usuaris d’aquest enginy de l’empresa nordamericana Ugobe, on es podran compartir fòrums, vídeos, descarregar noves implementacions i comportaments, etc.

Ugobe té dins els seus plans de futur oferir un kit de desenvolupament, per tots aquells que vuguin explorar el sistema operatiu d’aquesta cria de dinosaure-robot i programar noves característiques.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar