skip to Main Content

La banda ampla, cada cop amb més usuaris


L’any 2007 ha suposat la consolidació de la banda ampla com un dels motors principals de desplegament de la Societat de la Informació a Espanya. Aquest any es superaran els vuit milions de connexions, xifra gairebé quatre vegades superior a la de 2003, que assolia els 2,2 milions. El grau de penetració de la banda ampla ha crescut de forma sostinguda durant els últims anys a un ritme mig superior al 30% anual.

Aquestes són algunes de les principals conclusions que es desprenen de l‘informe sobre la Societat de la Informació, en el qual estableix una radiografia del seu desenvolupament a l’estat, establint les millores que s’han produït respecte a l’exercici anterior, anuncia noves tendències i perfila les principals recomanacions fetes pels experts.

L’informe analitza l’evolució de la banda ampla, on tres de cadaquatre llars amb Internet es connecten amb banda ampla, situant el nostre país tretze punts per sobre de la mitjana de l’UE-27, que assoleix el 62%.

El desenvolupament de la banda ampla ha impulsat l’increment del nombre d’usuaris. Així, el 86.3% de la població d’entre 16 i 24 anys ha accedit l’últim mes a la Xarxa i un 57,5% de la població internauta declara haver-se connectat a diari.

Quant a l’ús dels serveis bàsics online per part dels ciutadans, el 23,7% els utilitza per obtenir informació, un 13,6% ho fa per descarregar formularis i tan sol el 7% completa formularis a través de la Xarxa.

La penetració que ha assolit la banda ampla el 2007 ha propiciat que s’hagi incrementat el pes dels continguts i aplicacions o serveis, la qual cosa ha permès també que els usuaris hagin adquirit maduresa i coneguin cada vegada més els avantatges que ofereix la Societat de la Informació.

Entre els anys 2001 i 2006, l’ample de banda s’ha multiplicat per 40, el tràfic de xarxes per 25 i el tràfic IP és ja 95% del mateix. L’accessibilitat i rapidesa de les connexions, la popularització del vídeo online i l'”explosió de continguts” han impulsat el desenvolupament de la web 2.0, que ha consolidat un escenari més dinàmic en el qual el usuari és el gran protagonista.

Entre els serveis més utilitzats pels internautes espanyols es pot destacar que un 54,4% empra la missatgeria instantània, alguna cosa més d’un terç participa a les pàgines de compartició de vídeos, i un 8,5% ja forma part d’alguna xarxa social.

Una de les tendències que ha cobrat importància el 2007 ha estat l’ús de la Publicitat en Internet. Això es pot comprovar en el primer semestre d’aquest any, període en què s’ha produït un creixement del 74,5% respecte al mateix període de l’any anterior amb una inversió de 220,3 milions d’euros.

En l’àmbit de la televisió, els canvis que ja s’avançaven a l’informe del passat any es consoliden i es dibuixa un panorama de noves possibilitats. La flexibilitat per a l’usuari serà gran, de tal manera que podrà veure el contingut que vulgui, quan ho desitgi i en el lloc que vulgui.

Més informació en aquesta nota de premsa sobre la presentació de l’Informe.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar