skip to Main Content

Primera convocatòria del programa Eurostars per a les PIME innovadores


Eurostars és una iniciativa conjunta de la Unió Europea (UE) i l’European Research Cooperation Agency (EUREKA) que oferirà ajuda financera a petites i mitjanes empreses (PIME) innovadores d’arreu d’Europa. El programa disposa d’un pressupost de 800 milions d’euros, procedents de fons públics i privats, per tal de finançar els projectes de recerca durant un període de cinc anys: tres per al desenvolupament del producte i dos per a la seva introducció al mercat.

El termini de presentació de candidatures s’acabarà el 8 de febrer del 2008. Els projectes escollits seran liderats per PIME (que són les que tenen un màxim de 250 treballadors i els seus beneficis no arriben als 50 milions d’euros l’any) dels 22 països de la UE i de cinc més associats al Setè Programa marc.

Com a requisits per optar a l’ajut, aquestes empreses han d’invertir, com a mínim, el 10% dels seus ingressos en activitats de recerca, i també han de col.laborar almenys amb una entitat d’un altre país. La sol.licitud s’ha de fer a través de la pàgina web del programa.

Les PIME suposen uns 75 milions de llocs de treball i representen el 99% dels negocis que existeixen a Europa, presentant a més una part molt important de l’aposta per aconseguir els objectius del nou tractat de Lisboa pel que fa a creixement del mercat laboral. Tot i així, el nivell de recursos destinats a l’R+D de les PIME sovint es troben amb dificultats per obtenir l’ajut financer necessari per desenvolupar projectes d’elevat risc.

Més informació en aquesta nota de premsa de la presentació de la convocatòria.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar