skip to Main Content

La Generalitat presenta un informe sobre els recursos educatius oberts


La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) ha presentat la traducció al català d’un informe de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) titulat “Coneixements de franc: l’aparició de recursos educatius oberts” (1,4 MB pdf). Es tracta d’un estudi del Centre for Educational Research and Innovation de l’OCDE realitzat per un grup d’investigadors especialitzats en l’ús i l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i que ha estat coordinat pel català Francesc Pedró, analista senior del mateix organisme internacional amb seu a París.

Aquesta presència de diferents centres de recerca, universitats i institucions d’arreu del món, entre les que es destacava el MIT, la Hewlett Foundation, l’Open University, la Comissió Europea, entre moltes altres, van realitzar l’informe després de dues reunions de treball, la segona de les quals es va celebrar a Barcelona, i van analitzar l’equilibri existent entre l’accés al coneixement i les oportunitats educatives a nivell global. L’STSI va donar suport a aquesta trobada internacional que es va celebrar el mes d’octubre de 2006 i s’ha fet càrrec de la traducció catalana de l’informe que ha realitzat l’OCDE.

L’estudi, que parteix dels treballs anteriors d’aquest organisme sobre ensenyament virtual, analitza la importància de les TIC i els models de cost/benefici per a les iniciatives de Recursos Educatius Oberts (OER en anglès). El moviment de OER pretén trencar barreres i permetre l’ús compartit lliurement dels continguts.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar