II Jornades de la Internet Social

Acostar les tecnologies a la ciutadania i escurçar l´esquerda digital és un repte al que s´enfronten diàriament els telecentres de Catalunya i els impulsors de les polítiques formatives TIC de la Generalitat de Catalunya. Per tal de posar en comú experiències, bones pràctiques i nous referents d´innovació, avui es celebra al Citilab la segona edició de les Jornades de la Internet Social amb un seguit d´activitats, tallers i conferències. La formació i la dinamització de les TIC son els dos eixos  bàsics d´aquesta convocatòria. De fet, la tasca que realitzen els dinamitzadors  i dinamitzadores va ser el tema central de la jornada celebrada el passat 30 de novembre també a les instal.lacions del Citilab, que va ser punt de trobada per als dinamitzadors de la Xarxa Òmnia, la comunitat de telecentres de Teletreball i de la Xarxa Pilot de Programari Lliure.

Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha iniciat l´acte recordant que “encara la meitat de la població catalana segueix aliena a la societat digital, un fet que va lligat a un nivell d´estudis baix”. En aquest sentit, Sallent ha anunciat un canvi de governança, per tal d’ assolir millor els objectius d’ alfabetització i recolllir un ampli ventall d’aportacions.

Experiències en alfabetització digital
Entre els exemples formatius destacats per Joan Sabaté, director del CETEI, es troben la Fundació Akwaba, Ciberdona, el projecte Neetic del Consell Comarcal del Baix Camp i el d´alfabetització TIC itinerant impulsat pel Consorci Ripollès Desenvolupament.
Les biblioteques públiques son també grans protagonistes d´aquest esforç d´alfabetització, que han exposat la situació dels seus itineraris formatius en el marc de la Societat de la Informació, en un informe elaborat pel Col.legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya.

Tal com demostren els testimonis exposats en forma de videos i aportacions directes de dinamitzadors i participants dels cursos, l´experiència acumulada aquests anys suposa l’actiu més valuós per plantejar reflexions i debats cara al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar