Un terç dels ciutadans europeus es troben fora de la societat digital


Malgrat els progressos tecnològics dels últims anys, més d’un terç dels ciutadans europeus no tenen cap possibilitat de treure avantatges de la societat digital. La Comissió Europea ha xifrat entre 35.000 i 85.000 milions d’euros els beneficis que es podrien generar si els llocs d’Internet fossin més accessibles i, sobretot, si tots els ciutadans poguessin gaudir dels serveis de banda ampla.

La Comissió Europea va presentar el 29 de novembre una iniciativa d’inclusió digital per a instar els Estats a adoptar accions per a impedir l’esquerda digital i també estudiar una nova legislació sobre accessibilitat digital similar a la que ja funciona als Estats Units.

Segons dades de la Comissió no es podrà acomplir la declaració de Riga de l’any 2006, en la qual els ministres de la UE es van comprometre a reduir a la meitat les diferències de l’ús d’Internet i aconseguir, per a l’any 2010, que les webs públiques tinguessin una accessibilitat total. No obstant, i tot i aquests propòsits, la mateixa Comissió recull que només un 5% dels webs públics acompleixen aquests criteris, només el 10% de les persones més grans de 64 anys utilitza Internet davant de la mitjana europea que és del 47%.

La recepta de la Comissió Europea per a no tenir unes tecnologies de la informació i de la comunicació excloent es centra en tres punts:

  • Facilitar que tothom pugui participar en la societat de la informació, omplint els forats d’accessibilitat, banda ampla i competència.
  • Accelerar la participació efectiva d’aquells que corren el risc de quedar exclosos i millorar la seva qualitat de vida.
  • Integrar mesures d’inclusió digital a Europa i augmentar així el seu efecte a llarg termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar