skip to Main Content

Un minut de ciència


Un projecte elaborat per la National Film Board of Canada ha creat la sèrie “Un minut de ciència”, on videoclips d’un minut de durada recopilen amb humor però documentats d’una forma exhaustiva, les explicacions d’alguns descobriments científics i de fenomens que trobem dins la nostra vida quotidiana.

Per què veiem colors? Per què bufa el vent? Per què algunes coses suren i unes altres s’enfonsen? Què és el so? Per què el sabó neteja? Cada pregunta ha tingut un procés molt curós de recerca i s’explica mitjançant il.lustracions animades i arxius de vídeo, i acompanyada d’una narració molt divertida.

La sèrie ha estat estudiada per atraure a joves d’entre 9 i 12 anys d’edat, així com també persegueix estimular l’interès en general per la ciència. Els clips s’agrupen en cinc grans temes, i es poden consultar des d’aquesta web de la Direcció General de Recerca i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, dins un eix estratègic marcat per la divulgació científica. El contingut dels 22 vídeos es pot consultar en anglès, francès i català.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar