skip to Main Content

Robots que toquen el violí i guitarres que no es desafinen mai


Una sofisticada guitarra amb tecnologia robòtica permet afinar-se per si mateixa en diferents tonalitats. La companyia alemanya Tronical ha desenvolupat el “Powertune System”, que amb col.laboración amb la mítica casa Gibson, han creat la guitarra Gibson Robot, una evolució del clássic model Les Paul de la casa nord-americana que permet que es pugui afinar tota sola en poc més de dos segons.

Les dues empreses asseguren que aquest nou sistema d’afinament automàtic és beneficiós tant pels principiants com pels professionals de la guitarra, que han vist sempre com un procés dur i cansat el fet de deixar perfectament afinada la guitarra en tot moment. A la seva pàgina web es pot trobar molta més informació detallada sobre aquest nou producte, que tot just acaba de sortir al mercat amb un preu de 2.500 dòlars.

El robot violinista

I seguint amb la robòtica, també durant aquests últims dies s’ha presentat als mitjans de comunicació un nou robot de Toyota que té la particularitat de ser capaç de tocar el violí. La clau de la demostració d’aquest enginy, que va tocar un fragment de l’obra “Pompa i circumstància” de Eduard Edgar, es troba al desenvolupament tecnològic del seu braç, que a més d’executar els moviments d’un violinista humà, fins i tot pot fer un vibrat com un autèntic músic.

La companyia nipona també va presentar en societat una cadira de rodes “intel.ligent”, d’un metre d’alçada i 150 quilograms de pes, amb la principal virtut de ser capaç de moure’s cap a qualsevol direcció i sortejar esglaons i obstacles. Entre les seves principals característiques tècniques destaquen una autonomia de fins 20 quilòmetres, una velocitat mitjana de 6 km/h i la capacitat de superar pujades de fins un 10 per cent de desnivell.

D’aquesta manera l’empresa japonesa va voler presentar la seva aposta estratègica en robòtica domèstica, amb la intenció de ser present a partir de l’any 2010 tant a les llars com als hospitals ajudant als malalts.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar