Una finestra oberta cap a l’Internet del futur

Citilab-Cornellà va sumar-se a la difusió dels actes del Festival Artfutura de Barcelona amb la projecció en alta definició del programa de la sala Mac, retransmés per una xarxa óptica de gran capacitat, com a mostra de les possibilitats de la internet de nova generació.

Rio de Janeiro, Otawa i Chicago van compartir per unes hores, junt amb el públic present al Mercat de les Flors i els nodes de Reus i Cornellà que formen part de l´Anella Cultural, diverses visions al voltant del futur de la Web i el documental inèdit de recreació històrica “La Via Augusta”.
Entre els experts que van apuntar, des de diferents perspectives, el canvi de cicle en el que está entrant la Web figuren Artur Serra, Enrique Dans, Juan Freire, Hermano Vianna i Hugo Zaragoza.
Steven Berlin va analitzar, per la seva banda, l´impacte cultural de les tecnologies, mentre que Daniel Huebner, cofundador de Linden Lab, va oferir una visió molt propera de com viuen i es relacionen els habitants de Second Life.

És el primer cop que una xarxa d´aquestes característiques, capaç de permetre interactivitat i una difusió multicast s´utilitza al Festival per a compartir esdeveniments culturals a nivell global.
La Fundació i2CAT, conjuntament amb el suport d´Al-Pi telecomunicacions, han configurat l´enllaç òptic de 3Gbps que suporta la retransmisió de les imatges en alta definició, projectades simultàniament a les pantalles gegants situades a les carpes d´Artfutura.

Es preveu que aquesta plataforma permeti ampliar en un futur l´abast local de l´Anella Cultural amb l´horitzó de crear una Xarxa Cultural Global que permeti compartir esdeveniments culturals arreu del món, un projecte obert al qual el públic hi és convidat com a part activa d´un autèntic laboratori en viu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar