Citilab-Cornellà i Drupal.Org es comprometen a treballar junts


En el marc de la DrupalCon el director del Citilab, Vicenç Badenes, i els col·laboradors del Centre, Ramon Sanguesa i Artur Serra, s’han reunit amb el líder de la comunitat Drupal, Dries Buytaert i amb Robert Garrigós, coordinador de Drupal.Cat, l’associació que aglutina la comunitat catalana. Citilab-Cornellà s’ha ofert de donar suport a la comunitat Drupal i té interés en seguir-hi treballant per impulsar tot l’entorn Drupal en sector específics (educació, organitzacions cíviques i empresa).

Dries Buytaert ha explicat la solidesa del projecte que encapçala, “tenim i donem resposta a grans projectes i això demostra la solidesa del nostre treball i del nostre sistema”. Entre grans webs que funcionen amb Drupal hi ha MTV.UK, Greenpeace o Amnistia Internacional. Dries també ha comentat l’orientació cap a temes educatius i l’elearning amb la recent DrupalEd. Respecte a la proposta de col·laboració del Citilab, Dries Buytaert s’ha ofert a facilitar tot el suport de la comunitat i s’ha compromès a facilitar les connexions que “ajudin a reforçar un ecosistema comú”.

Des de Drupal.Org aquesta és considera la millor trobada que s’ha fet fins ara. L’increment de participants ha estat un element destacat. També la presència de noves empreses desenvolupadores o interessades amb Drupal. L’equip directiu del Citilab considera un èxit aquesta primera prova de funcionament que el centre ha viscut amb la DrupalCon. Mes de mig miler de persones han estat utilitzant les instal·lacions i en especial les sales i l’Auditori que han tingut una ocupació del 100% durant els 4 dies de la conferència.

Nous objectius pel projecte

Dries Buytaert, que aquest dissabte ha fet una sessió adreçada a presentar l’estratègia futura i nous ojectius del projecte, ha explicat que per les properes versions de Drupal cal fer una especial atenció a funcionalitats relatives a la capacitat multimèdia (editors WYSIWYG, integració de flash/flex, etc), i a l’edició de contingut (CCK). Un interès, ha resumit Buytaert, en “fer un Drupal més fàcil i senzill”. Aquesta estratègia respon, segons el lider del projecte, a poder donar resposta al fort creixement que està experimentant el gestor en els últims dos anys.

La crònica de la DrupalCon

Centenars de fotografies omplen tots els recons de a xarxa per deixar testimnoi dels quatre dies de trobada a Cornellà. Des de les primers hores de la DrupalCon ja van aparèixer les primeres imatges. Sense cap mena de dubte, el reportatge d’en Joan Martinez, membre de Drupal.Cat, és el més complet de tot el que s’ha viscut, aquest dies, al Citilab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar