skip to Main Content

Comença la DrupalCon2007 al Citilab-Cornellà


Citilab-Cornellà acull des d’aquest matí la conferència internacional DrupalCon2007. L’Auditori de Can Suris estava ple de gom a gom per escoltar els missatge de benvinguda i les instruccions de funcionament pels quatre dies de conferència. Ha estat un acte inaugural festiu i tant Dries Buytaert, impulsor del projecte, com Robert Garrigós, coordinador de DrupalCat, han destacat la importància d’aquesta conferència, la més important en assistents i continguts de totes les que s’han fet. “The best” (la millor) ha sentenciat Robert Garrigós.

Ramon Sangüesa, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i col·laborador de Citilab-Cornella, ha intervingut a l’acte inaugural de la conferència, i ha donat a tots els participants la benvinguda a Cornellà i a les noves instal·lacions de Can Suris. Sangüesa ha destacat la voluntat de Citilab-Cornellà de ser un centre d’innnovació i treball col·laboratiu i ha encoratjat a tots els participants que gaudeixin de la conferència.

El registre de la conferència s’ha tancat, aquest matí, amb 425 persones. Fins dissabte hi haurà sessions de tots els nivells i orientades a programadors, desenvolupadors d’aplicacions web, administradors i també n’hi haurà per a usuaris finals i empresaris que vulguin descobrir el potencial del CMS Drupal. Pels més novells s’ha programat el DrupalShow, que es farà dissabte orientat a presentar Drupal des d’un nivell molt bàsic i fent especial atenció a empreses, organitzacions i desenvolupadors catalans.

Que és Drupal?

És una plataforma i sistema de gestió de continguts amb un motor per a blocs escrit inicialment per a BBS. El projecte va nèixer l’any 2000 i des d’aleshores ha adquirit moltes més característiques gràcies a una arquitectura flexible. Està escrit amb PHP utilitzant una convenció estricta i és el programari que utilitza el web de Citilab-Cornella o La Farga. I grans mitjans com Die Zeit i NewYork Observer.

Segons reflecteix la Viquipèdia; “Drupal és l’ortografia anglesa per els que neerlandesos expressen com a ‘druppel’ que vol dir caure (‘drop’ en anglès). El nom es va agafar del lloc web Drop.org (ara difunt), el codi del cual lentament es va convertir en Drupal. Dries de fet volia anomenar el lloc ‘dorp’ (Neerlandès per a ‘poble’, referint-se als seus aspectes de comunitat), però es va equivocar quan comprovava el nom de domini i va pensar que sonava millor. El projecte començà el 2000.

Fitxer adjunt (PDF) amb la nota que s’ha distribuït als mitjans de comunicació per fer ressó de la DrupalCon.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar