skip to Main Content

La Comissió alerta de l’estancament de l’R+D europeu davant dels competidors mundials


La Comissió Europea ha publicat un nou informe sobre la posició internacional de la Unió Europea en recerca i innovació. L’estudi assenyala que l’esforç inversor de la UE en recerca i innovació es troba paralitzat des de mitjan dècada dels noranta. El 2005, els 27 estats que avui formen la UE van fer una despesa en R+D de l’1,84%, un percentatge inferior que els anys anteriors i també més baix que el que avui presenten el Japó, Corea del Sud i els Estats Units. A més, l’economia xinesa està creixent ràpidament i es preveu que el 2009 el gegant asiàtic haurà assolit els mateixos nivells que la UE en esforç en R+D.

Segons alerta l’informe “Key figures 2007 on Science, Technology and Innovation“, més del 85 % de la diferència d’inversió en R+D entre la UE i els seus principals competidors és deguda a la baixa participació del sector privat en el finançament de la investigació. Les causes d’aquesta situació són les diferències existents en l’estructura industrial de la UE en comparació amb la de països com els Estats Units i la mida reduïda de la indústria d’alta tecnologia europea, segons la Comissió.

Per reactivar l’R+D europea, l’informe proposa com a solucions immediates el desenvolupament eficaç dels projectes que s’han adoptat els darrers mesos, com són el 7è Programa marc i el Llibre Verd sobre l’Espai Europeu de Recerca. Igualment, la Comissió considera imprescindible l’impuls de la inversió pública en R+D per tal que les iniciatives privades augmentin i es desenvolupin sobre bases sòlides.

Font: Recercat

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar