CITILAB https://www.citilab.eu Citilab-Cornella Thu, 28 May 2020 07:57:05 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.1 Citilab llança un repte per a famílies: aquest mes de juny, presenteu un projecte de programació per combatre el malbaratament d’aliments! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/citilab-llanca-un-repte-per-a-families-aquest-mes-de-juny-presenteu-un-projecte-de-programacio-per-combatre-el-malbaratament-daliments/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/citilab-llanca-un-repte-per-a-families-aquest-mes-de-juny-presenteu-un-projecte-de-programacio-per-combatre-el-malbaratament-daliments/#comments_reply Tue, 26 May 2020 08:43:43 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37390 L'entrada Citilab llança un repte per a famílies: aquest mes de juny, presenteu un projecte de programació per combatre el malbaratament d’aliments! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El proper 2 de juny de 2020, a les 17:30 hores, connecteu-vos a la nostra trobada virtual per conèixer el repte de programació que llancem per a fer en família amb un únic objectiu: conscienciar sobre la importància de combatre el malbaratament alimentari.

Durant aquesta sessió en línia del 2 de juny també s’impartirà una petita formació per iniciar-se en l’eina de programació visual per blocs recomanada, Scratch.

El repte 

Tots els equips hauran de presentar un projecte realitzat amb qualsevol eina de programació, la temàtica del qual giri entorn el malbaratament d’aliments. La data límit per a la presentació de projectes és el 16 de juny de 2020. L’equip del Citilab oferirà suport telemàtic a les famílies per a poder desenvolupar-los.

Dos dies després, el 18 de juny, es farà una presentació virtual on cada equip explicarà breument el seu projecte. Es seleccionaran els tres millors!

Ja us hi podeu inscriure!

No deixeu escapar aquesta oportunitat d’aprendre programació, divertir-vos i treballar col·laborativament per fer un món millor i accepteu el repte! 

Envieu els noms i cognoms i any de naixement de cada persona membre de l’equip al següent correu electrònic: inscripcio@e-citilab.eu

Cal que cada equip compti amb una persona major de 18 anys o, en cas que tots els membres siguin menors d’edat, que enviïn una autorització de mare, pare o tutor legal. Us respondrem recordant-vos la convocatòria del 2 de juny i us enviarem l’enllaç directe a la sala virtual on podreu connectar-vos en la data i hora indicades per conèixer tots els detalls de l’activitat i fer la formació.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Citilab llança un repte per a famílies: aquest mes de juny, presenteu un projecte de programació per combatre el malbaratament d’aliments! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/citilab-llanca-un-repte-per-a-families-aquest-mes-de-juny-presenteu-un-projecte-de-programacio-per-combatre-el-malbaratament-daliments/feed/ 0
350 espectadors i 30 ponències en línia en l’edició virtual de la XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/350-espectadors-i-30-ponencies-en-linia-en-ledicio-virtual-de-la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/350-espectadors-i-30-ponencies-en-linia-en-ledicio-virtual-de-la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives/#comments_reply Tue, 26 May 2020 08:15:49 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37381 L'entrada 350 espectadors i 30 ponències en línia en l’edició virtual de la XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El passat divendres 22 de maig de 2020 es va celebrar la dotzena Jornada de Programació i Robòtica Educatives, la primera edició realitzada en un format completament virtual. Durant més de 4 hores, des de quarts de 10 del matí i fins passades les 14 hores del migdia, es va fer una emissió en directe de tot el programa a través de tres canals de YouTube del Citilab: xerrades, taula rodona, presentacions d’experiències educatives…

Mar Camacho, directora general d’innovació, recerca i cultura digital del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i Javier González, director gerent del Citilab, van ser els encarregats d’inaugurar la jornada connectant-se en viu des de casa. 

En el seu discurs de benvinguda, Camacho va assegurar que la Jornada Programa “és una de les primeres jornades que seguim impulsant ara que estem sortint d’aquest escenari de contingència, de confinament i de màxima extraordinarietat”, agraïnt l’esforç de l’organització i la participació d’escoles i docents. En la mateixa línia, durant el seu torn, Javier González va voler subratllar que “queda demostrat que aquest projecte comú de democratitzar la programació i la robòtica, és imparable”.

Ètica, tecnologia, programació i robòtica

Seguidament, Carme Torras, novel·lista i professora de recerca a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, del CSIC i la UPC, va oferir una xerrada inicial sobre l’ètica de la tecnologia i la robòtica. Podeu consultar la guia didàctica de la seva novel·la de ciència-ficció ‘La mutació sentimental’ fent clic en aquest enllaç i teclejant la clau d’accés al document: bobala.

Entorn aquesta mateixa temàtica va girar el debat de la taula rodona que es va desenvolupar a continuació i que enguany va comptar amb la participació de dones estretament vinculades al món STEAM. Karma Peiró, periodista especialitzada en internet, les TIC i el periodisme de dades, Carme Rovira, responsable d’innovació educativa al Tecnocampus de Mataró, i novament Carme Torras, van deixar reflexions i punts de vista d’allò més interessants en aquesta sessió que va moderar Nina Coll, tècnica d’innovació educativa al Citilab.

La por dels docents i les famílies per la introducció de robots a les aules, la personalització de l’aprenentatge a través de la tecnologia, els efectes de la introducció de la robòtica en l’educació pel que fa a les habilitat cognitives i afectives de l’alumnat, els riscos i les oportunitats de delegar tasques en els robots, la necessitat de comptar amb l’alfabetització tecnològica com una assignatura transversal, la normalització dels perfils acadèmics i professionals híbrids que superin les dues branques tradicionals que divideixen les lletres i les humanitats de les STEAM o la privadesa i les dades personals van ser algunes de les qüestions que es van tractar en aquesta interessant conversa virtual entre les expertes.

Intercanvi d’experiències educatives de programació i robòtica

A partir de les 11 hores del matí es van iniciar els tres tracks de ponències que es van emetre de manera paral·lela a través de tres canals de YouTube del Citilab. En el track 1 es van impartir 10 ponències sobre propostes educatives enfocades a cicle infantil i a educació primària, el track 2 va compartir amb 10 presentacions més sobre experiències orientades a l’alumnat d’educació secundària (ESO) i batxillerat, i, finalment, en el track 3 es van desenvolupar les xerrades sobre propostes educatives més genèriques.

L’Institut Escola Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, l’Escola Mossèn Albert Vives de La Seu d’Urgell, l’Escola Sant Roc d’Olot, l’Escola Cal·lípolis de Vila-seca, L’Escola La Candela de Valls, l’Escola Doctor Alberich i Casas de Reus, Edukem-nos de Vilassar de Mar, l’Escola Mare de Déu de Montserrat d’Olesa de Montserrat, l’Àrea de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya i la Salle Palamós van ser els participant del primer track de la Jornada Programa.

Podeu recuperar les ponències que recullen experiències educatives per l’alumnat més petit, moltes de baix cost, fent ús de llenguatges de programació i recursos molt diversos, emmarcades en aparadors no competitius, tenint com a punt de partida la motivació, la inspiració i els interessos de nenes i nens, afavorint l’aprenentatge dialògic i cooperatiu, treballant per projectes, fomentant les competències digitals i l’autonomia dels infants, fent ús de la tecnologia com a eina d’equitat, impulsant la creativitat a través d’eines digitals però també manualitats, afavorint la cerca d’informació i la gamificació.

El Col·legi Santo Ángel de Gavà, L’Escola Virolai de Barcelona, el Tecnocampus de Mataró de la Universitat Pompeu Fabra, l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona, l’Escola Avenç de Sant Cugat del Vallès, l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, l’Institut Pompeu Fabra de Martorell, l’Institut Vinyes Velles de Montornès del Vallès, l’Institut Príncep de Viana de Barcelona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya van ser els deu ponents del segon track.

Actualitzar l’assignatura de tecnologia de l’ESO incoporant la programació i la robòtica, no perdre de vista que l’objectiu és el desenvolupament cognitiu de l’alumnat, l’ús de tecnologies de fabricació digital en l’educació, la combinació de presencialitat a l’aula i virtualitat, l’ús de la programació i la robòtica per afavorir la integració en centres de secundària d’alta complexitat són algunes de les propostes que han sorgit en aquestes ponències.

L’Institut Cendrassos de Figueres, el Fab Lab Barcelona (dues ponències: ‘Jugant Amb La Llum‘ i ‘Mesurant El Nostre Entorn‘), l’Àrea de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya (dues ponències: ‘La pàgina de programació i robòtica: Els mini reptes de l’Scratch‘ i ‘Reptes amb l’App Inventor, l’Escola Projecte de Barcelona, la Universitat de Girona, Rocío Lara, el Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona i el Citilab de Cornellà de Llobregat han sigut els encarregats d’impartir les ponències del tercer i últim track.

El potencial de la Intel·ligència Artificial en l’educació, activitats vivencials per entendre el funcionament de les màquines, la importància del prototipatge i el testeig en entorn reals connexió amb el món real, confinament creatiu a través de la programació visual per blocs, innovació social o l’impuls de l’assignatura de RobÈtica són algunes de les claus de les 10 últimes presentacions.

A més de l’emissió en directe a través de YouTube, Twitter també va anar ple de piulades i des del Citilab es va fer seguiment de tota l’evolució de la jornada, que podeu consultar en aquest Moment: 

 

Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada 350 espectadors i 30 ponències en línia en l’edició virtual de la XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/26/350-espectadors-i-30-ponencies-en-linia-en-ledicio-virtual-de-la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives/feed/ 0
17 joves de Cornellà, autores i autors dels millors treballs de recerca de l’any, comparteixen els seus projectes en la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/17-joves-de-cornella-autores-i-autors-dels-millors-treballs-de-recerca-de-lany-comparteixen-els-seus-projectes-en-la-jornada-virtual-de-recerca-de-ciutat/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/17-joves-de-cornella-autores-i-autors-dels-millors-treballs-de-recerca-de-lany-comparteixen-els-seus-projectes-en-la-jornada-virtual-de-recerca-de-ciutat/#comments_reply Tue, 12 May 2020 10:57:39 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37371 L'entrada 17 joves de Cornellà, autores i autors dels millors treballs de recerca de l’any, comparteixen els seus projectes en la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

La Jornada Virtual de Recerca de Ciutat és una iniciativa que té un doble objectiu: visibilitzar el coneixement generat pels estudiants de Cornellà a través dels seus treballs de recerca i, alhora, donar suport als estudiants de primer de batxillerat que, durant aquest curs, posen fil a l’agulla als seus futurs treballs de recerca. 

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Citilab, comptant amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i els instituts públics de Cornellà de Llobregat, en el marc del projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC).

Inspiració, referència, visibilització i talent jove

El Mapa de Coneixement de Cornellà s’ha convertit en el punt de trobada virtual en el qual els joves poden consultar els millors projectes d’investigació, seleccionats pels centres educatius de la ciutat, i veure les exposicions de les seves autores i autors per tal de conèixer la seva experiència, entendre tot el procés realitzat, anotar consells i que, en definitiva, tot aquest coneixement els serveixi com a font d’inspiració i referència.

Així doncs, s’ha convidat als estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Joan Miró, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Francesc Macià a participar-hi i, tot i estar a casa, els joves han compartit les seves exposicions orals en vídeo que s’ha  inclòs al Mapa de Coneixement, aquesta xarxa virtual de contactes que visibilitza el coneixement formal i informal que hi ha a la ciutat a través de peces audiovisuals.

Descobreix els millors treballs de recerca d’enguany!

La influència de la ideologia en el periodisme, l’eutanàsia, l’adopció a la Xina, la retòrica dels discursos polítics, l’embaràs, la prostitució, l’impacte de l’activitat física en la salut, la resistència als antibiòtics, els motors magnètics, la influència de les persones, el món de la indústria musical, la maternitat subrogada, l’ús de la tecnologia molecular en humans, la fotografia, l’aprenentatge dels infants, la creació d’una xarxa d’estacions mediambientals o el treball de recerca són les temàtiques dels 16 projectes d’investigació destacats.

Tots aquests treballs de recerca estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, les metes globals fixades per les Nacions Unides per avançar cap a un món millor de cara a l’Agenda 2030, ja que els joves, des de l’inici de la seva recerca, han analitzat l’impacte local i global que té la temàtica de la seva investigació.

Per a consultar les seves presentacions i investigacions, podeu accedir al Mapa de Coneixement des dels vostres ordinadors (https://comap.citilab.eu) i seleccionar la categoria ‘Recerca’ en el menú superior de la pàgina web.

La Jornada Virtual de Recerca complementa la tasca d’altres iniciatives impulsades a la ciutat, com la Mostra de Treballs de Recerca de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en la qual es premien els millors projectes d’investigació realitzats per l’alumnat de 2n de batxillerat.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada 17 joves de Cornellà, autores i autors dels millors treballs de recerca de l’any, comparteixen els seus projectes en la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/17-joves-de-cornella-autores-i-autors-dels-millors-treballs-de-recerca-de-lany-comparteixen-els-seus-projectes-en-la-jornada-virtual-de-recerca-de-ciutat/feed/ 0
Una taula rodona sobre ètica i una trentena de ponències en línia sobre programació i robòtica educatives en l’edició virtual de la JPRE20 https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/una-taula-rodona-sobre-etica-i-una-trentena-de-ponencies-en-linia-sobre-programacio-i-robotica-educatives-en-ledicio-virtual-de-la-jpre20/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/una-taula-rodona-sobre-etica-i-una-trentena-de-ponencies-en-linia-sobre-programacio-i-robotica-educatives-en-ledicio-virtual-de-la-jpre20/#comments_reply Tue, 12 May 2020 10:38:46 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37368 L'entrada Una taula rodona sobre ètica i una trentena de ponències en línia sobre programació i robòtica educatives en l’edició virtual de la JPRE20 ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

La Jornada de Programació i Robòtica Educatives d’enguany serà la primera edició que se celebrarà íntegrament en línia durant tot el matí del divendres 22 de maig

El proper divendres 22 de maig, a les 09:30 hores, s’inaugurarà la dotzena Jornada de Programació i Robòtica Educatives, que alhora serà la primera edició realitzada íntegrament en format virtual, ja que s’emetrà en directe a través de diversos canals de YouTube del Citilab.

La benvinguda institucional es realitzarà a primera hora per part de representants del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del Citilab, el laboratori d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat. A continuació, es donarà pas a la xerrada inicial sobre ètica i robòtica que impartirà Carme Torras, novel·lista i professora de recerca a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial del CSIC.

Taula rodona sobre l’ètica en l’àmbit de la programació i la robòtica educatives

A les 10 hores, començarà la taula rodona que tradicionalment obre cada Jornada Programa. La taula virtual d’enguany comptarà amb la participació de Karma Peiró, periodista especialitzada en internet, les TIC i el periodisme de dades, Carme Rovira, responsable d’innovació educativa al Tecnocampus de Mataró, i novament Carme Torras, novel·lista i professora de recerca a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial del CSIC.

L’exposició d’idees i el debat d’opinions sobre l’ètica, la programació i la robòtica educatives vertebreran la conversa d’aquesta taula que moderarà Nina Coll, mestra d’educació primària i tècnica d’innovació educativa al Citilab.

Tres tracks de ponències paral·leles virtuals 

Després de la taula rodona, a partir de les 11 hores, s’iniciaran les ponències virtuals que s’emetran paral·lelament de tres en tres, organitzades en torns de 15 minuts: 10 minuts d’exposició i 5 minuts per a respondre les qüestions que es plantegin al xat de YouTube.

Des de les 11 fins les 13:30 hores, s’impartiran una trentena de ponències que, en funció del contingut, formaran part del track dedicat a les propostes per a cicle infantil o educació primària, del track enfocat a educació secundària i batxillerat o del tercer track, dedicat a les propostes educatives més genèriques. El programa s’anirà actualitzant al llarg de la setmana.

A les 13:30 hores s’oferirà una ponència final a mode de cloenda sobre ètica i robòtica a càrrec de Maite López, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya.

No patiu si us interessen diverses ponències que coincideixen o si us perdeu algun detall, podreu recuperar l’streaming complet de la Jornada Programa virtual!

La #JPRE20 a les xarxes socials! 

Així com cada any compartim les imatges dels projectes més curiosos i piulem les reflexions més interessants de cada Jornada Programa, fem que l’edició virtual d’enguany també ressoni a les xarxes socials a través del hashtag #JPRE20!

Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada Una taula rodona sobre ètica i una trentena de ponències en línia sobre programació i robòtica educatives en l’edició virtual de la JPRE20 ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/12/una-taula-rodona-sobre-etica-i-una-trentena-de-ponencies-en-linia-sobre-programacio-i-robotica-educatives-en-ledicio-virtual-de-la-jpre20/feed/ 0
Arriba el nou taller en línia del Citilab: programem amb Snap! un joc de geolocalització de monuments modernistes https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/04/arriba-el-nou-taller-en-linia-del-citilab-programem-amb-snap-un-joc-de-geolocalitzacio-de-monuments-modernistes/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/04/arriba-el-nou-taller-en-linia-del-citilab-programem-amb-snap-un-joc-de-geolocalitzacio-de-monuments-modernistes/#comments_reply Mon, 04 May 2020 10:58:00 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37335 L'entrada Arriba el nou taller en línia del Citilab: programem amb Snap! un joc de geolocalització de monuments modernistes ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Les sessions virtuals del GeoJoc seran els dimarts i dijous 12, 14, 19 i 21 de maig!

Citilab engega el GeoJoc, el nou taller gratuït en línia que consisteix desenvolupar un joc de geolocalització de monuments modernistes catalans amb l’entorn de programació per blocs Snap!.

Després del taller del mes d’abril, que ha consistit en la programació del joc del Pictionary amb AppInventor, el laboratori d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat posa en marxa el GeoJoc, una nova activitat lúdica i d’aprenentatge STEAM oberta al públic.

L’objectiu del taller és crear una gimcana virtual amb Snap! de manera col·laborativa en la qual els participants treballaran l’emmagatzematge i la gestió d’informació amb bases de dades, la visualització i la interpretació d’aquesta informació sobre un mapa interactiu, la programació per blocs i l’elaboració de preguntes i respostes.

El resultat del taller serà un joc de cultura general sobre monuments arquitectònics modernistes de l’àrea metropolitana de Barcelona per divertir-se jugant en línia i des de casa! 

 

Podreu seguir l’evolució del taller a través de les xarxes socials amb el hashtag #GeoJocCitilab.

Dates, horari, requisits i inscripció

El taller s’impartirà els dies 12, 14, 19 i 21 de maig, de 17:00 a 18:30 hores, a través de la plataforma de videoconferència Zoom.

Els participants han de tenir, com a mínim, 12 anys.

El procés d’inscripció ja està obert! Així que totes les persones interessades poden enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu, indicant nom i cognoms i any de naixement.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Arriba el nou taller en línia del Citilab: programem amb Snap! un joc de geolocalització de monuments modernistes ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/05/04/arriba-el-nou-taller-en-linia-del-citilab-programem-amb-snap-un-joc-de-geolocalitzacio-de-monuments-modernistes/feed/ 0
La XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives se celebrarà virtualment el proper divendres 22 de maig https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/28/la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives-se-celebrara-virtualment-el-proper-divendres-22-de-maig/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/28/la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives-se-celebrara-virtualment-el-proper-divendres-22-de-maig/#comments_reply Tue, 28 Apr 2020 10:28:58 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37329 L'entrada La XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives se celebrarà virtualment el proper divendres 22 de maig ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El termini de presentació de propostes de ponències estarà obert fins el 10 de maig!

La passió i l’entusiasme per la programació i la robòtica no té límits, així que la Jornada Programa s’adapta a les circumstàncies excepcionals actuals i canvia completament de format: serà la primera edició completament virtual que se celebrarà el proper divendres 22 de maig de 2020.

Aquesta jornada dedicada a l’intercanvi d’experiències didàctiques amb entorns de programació i robòtica educatives es desenvoluparà durant el matí de divendres en el qual els assistents virtuals, des de casa seva, podran gaudir de la taula rodona d’inici i diverses ponències en directe. 

Voleu compartir una experiència educativa? Ompliu el formulari detallant la vostra proposta!

Les conferències poden ser individuals o col·lectives, es poden impartir en directe (en streaming) o poden ser gravades prèviament i enviades en vídeo. La durada de la presentació ha de ser d’un màxim de deu minuts i es reservaran cinc minuts per tal que els assistents puguin formular preguntes. El temps total serà de quinze minuts.

Totes les persones interessades en compartir una experiència educativa poden omplir aquest formulari detallant la proposta. El període de presentació de ponències virtuals estarà obert fins el 10 de maig! 

Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada La XII Jornada de Programació i Robòtica Educatives se celebrarà virtualment el proper divendres 22 de maig ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/28/la-xii-jornada-de-programacio-i-robotica-educatives-se-celebrara-virtualment-el-proper-divendres-22-de-maig/feed/ 0
Cinc sessions formatives de programació, robòtica i electrònica educatives per fer a casa amb la Wiki del Citilab https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/02/cinc-sessions-formatives-de-programacio-robotica-i-electronica-educatives-per-fer-a-casa-amb-la-wiki-del-citilab/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/02/cinc-sessions-formatives-de-programacio-robotica-i-electronica-educatives-per-fer-a-casa-amb-la-wiki-del-citilab/#comments_reply Thu, 02 Apr 2020 09:41:30 +0000 https://www.citilab.eu/?p=36338 L'entrada Cinc sessions formatives de programació, robòtica i electrònica educatives per fer a casa amb la Wiki del Citilab ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Des del Citilab ens hem sumat a la iniciativa #JoEmQuedoACasaACornellà i posem a l’abast de la ciutadania coneixements i continguts per fer que aquesta quarantena sigui una mica més fàcil, útil i interessant!

La Wiki del Citilab

Si voleu aprendre programació visual per blocs, seguiu les cinc sessions que us proposem a continuació per a dur a terme activitats bàsiques i entretingudes per familiaritzar-vos amb els entorns de programació.

Les unitats són les següents:

  1. Introducció a la programació per blocs
  2. Aprofundiment a la programació per blocs
  3. Programació orientada a la robòtica
  4. Robòtica educativa: del món virtual al món físic
  5. Aplicacions mòbils i impressió 3D

I l’enllaç directe a la Wiki el teniu a continuació: http://wiki.edutec.citilab.eu/Materials_Edulab

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Cinc sessions formatives de programació, robòtica i electrònica educatives per fer a casa amb la Wiki del Citilab ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/04/02/cinc-sessions-formatives-de-programacio-robotica-i-electronica-educatives-per-fer-a-casa-amb-la-wiki-del-citilab/feed/ 0
Vols aprendre a programar un joc en línia per a jugar amb familiars i amics durant la quarantena? Inscriu-te ja al taller d’abril del Citilab! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/03/31/vols-aprendre-a-programar-un-joc-en-linia-per-a-jugar-amb-familiars-i-amics-durant-la-quarantena-inscriu-te-ja-al-taller-dabril-del-citilab/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/03/31/vols-aprendre-a-programar-un-joc-en-linia-per-a-jugar-amb-familiars-i-amics-durant-la-quarantena-inscriu-te-ja-al-taller-dabril-del-citilab/#comments_reply Tue, 31 Mar 2020 16:41:28 +0000 https://www.citilab.eu/?p=36322 L'entrada Vols aprendre a programar un joc en línia per a jugar amb familiars i amics durant la quarantena? Inscriu-te ja al taller d’abril del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Citilab posa en marxa un taller de programació amb AppInventor que té un doble objectiu: continuar impulsant l’aprenentatge STEAM de tots els participants i fer que el resultat del taller pugui afavorir la diversió i el contacte entre persones durant el confinament.

Durant 5 sessions, i fent ús de l’entorn de programació per blocs AppInventor, es programarà des de zero un joc clàssic de tauler com és el Pictionary, que estarà pensat per a poder ser jugat en línia, però sense perdre l’essència: dibuixant de manera virtual per tal de procurar endevinar la paraula correcta!

Dates, horari, requisits i inscripció

El taller s’impartirà els dies 7, 9, 14, 16 i 21 d’abril, de 17:30 a 19:00 hores, a través de la plataforma de videoconferència Zoom. 

Els participants han de tenir, com a mínim, 12 anys. És recomanable que tinguin experiència prèvia amb programació per blocs, encara que no és imprescindible.

Si no et vols perdre aquesta oportunitat, inscriu-te ja a aquest taller gratuït enviant un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu, indicant el teu nom i cognoms i any de naixement.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Vols aprendre a programar un joc en línia per a jugar amb familiars i amics durant la quarantena? Inscriu-te ja al taller d’abril del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/03/31/vols-aprendre-a-programar-un-joc-en-linia-per-a-jugar-amb-familiars-i-amics-durant-la-quarantena-inscriu-te-ja-al-taller-dabril-del-citilab/feed/ 0